Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μη πλένεις ποτέ αυτές τις τροφές

Από την παιδική ηλικία μας, μάθαμε να πλένουμε ο,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.
Ποιά τρόφιμα όμως είναι αυτά;
Αυγά
Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί
Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι φοράς μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δεν φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.
Κρέας
Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνει του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλύνεται καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής.
Ζυμαρικά
Είναι πραγματικά αδιανόητο το ο,τι κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο, κάτι που κάνεις ειδικά τους σεφ της ιταλικής κουζίνας έξαλλους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καλά καλά φτάσουν στο πιάτο.
Μανιτάρια
Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλύνεται κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com