Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 αλήθειες που δεν σου λέει ο διαιτολόγος σου

Δεν χρειάζετε να τρώτε πρωινό
Ο ανθρώπινος οργανισμός όταν ξεμένει από ενέργεια, αντιδράει αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου από μόνος του, χωρίς κάποια τροφή. Πειράματα σε πιθήκους έδειξε πως ακόμα και σε ακραία στέρηση τροφής ο εγκέφαλος αντί να χάνει ενέργεια, αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας του. Επομένως αν δεν προλαβαίνετε ή δε θέλετε να φάτε πρωινό, μη φάτε. Δε θα παχύνετε αν το παραλείψετε. 
Δεν υπάρχουν καλές και βλαβερές θερμίδες
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τα γλυκά, την ζάχαρη, τα τηγανιτά με το πάχος, αλλά οι θερμίδες κρύβονται και σε υγιεινά τρόφιμα όπως το λάδι και το γάλα. Οι θερμίδες δεν διαχωρίζονται σε καλές και κακές.
Πρέπει να αποφεύγεις το αλάτι
Σαφώς χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του, αλλά η ολική διαγραφή του από τη διατροφή σας δεν είναι απαραίτητη. Άλλωστε μέσα στη μέρα αποβάλλουμε μέσω ιδρώτα και ούρων μεγάλες ποσοότητες νατρίου.
Αν δεν τρως 5 γεύματα την ημέρα θα παχύνεις
Μπορεί να σπας τη διατροφή σου σε 5 γεύματα, αλλά στη συνολική πρόσληψη των θερμίδων μετράει το σύνολο των γευμάτων. Βέβαια τα πολλά γεύματα έχουν θετική επίδραση στο μεταβολισμό, αλλά παροδικό.
Δεν χρειάζεται να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα 
Το πόσο νερό χρειάζεται ένας οργανισμός, εξαρτάται από το βάρος, το ύψος, το κλίμα που ζει, τη σωματική άσκηση που επιδίδεται. Οπότε δεν υπάρχει κανόνας για τη συνολική ποσότητα νερού που πρέπει να λαμβάνουμε. Πιείτε όταν διψάσετε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com