Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς είναι να δουλεύεις σε κινέζικο εργοστάσιο που κατασκευάζει iPhone (video)

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής από την Νέα Υόρκη Dejian Zeng, με σκοπό να ολοκληρώσει μια διατριβή του, πήγε να δουλέψει ως «μυστικός», σε ένα εργοστάσιο κατασκευής iPhone στην Κίνα. Τι έκανε; Περνούσε 12 ώρες την ημέρα τοποθετώντας μια βίδα στο μεγάφωνο του κινητού της Apple.
Ο φοιτητής του New York University, πέρασε 6 εβδομάδες στην Σανγκάη, στο εργοστάσιο Pegatron, μέσα στην καρδιά της συναρμολόγησης του πιο διάσημου κινητού τηλεφώνου στον κόσμο. Ξυπνούσε στις 7.30 το πρωί και τελείωνε στις 8 το βράδυ, με την δουλειά να κρατάει ακριβώς 10 ώρες, αφού υπήρχε ενδιάμεσα και διάλειμμα μιάμισης ώρας. Έμενε στον κοιτώνα μαζί με άλλους επτά ανθρώπους και η δουλειά του ήταν βιδώνει την βίδα στο μεγάφωνο του iPhone. Μια βαρετή δουλειά όπως διαπίστωσε.
Ο Dejian Zeng για 10 ώρες εργασίας, 6 ημέρες την εβδομάδα, αμειβόταν με 450 ευρώ τον μήνα με το συγκεκριμένο εργοστάσιο να απασχολεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 70.000 εργαζόμενους.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com