Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο δεκάλογος των Χριστουγέννων με λαμπάκια

Υπάρχει ιδανικός στολισμός; Ποιο είναι το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Το δικό μας; Το δικό σου; Ή μήπως το δικό σας; Δηλώνουμε όλοι επαγγελματίες διακοσμητές. Ή μήπως όχι; Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας έχει στοιχειώσει, ακόμη κι αν αντιστεκόμαστε με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μήπως ήρθε η στιγμή για μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές; Της Σάντυς Τσαντάκη.
Ποτέ δεν είναι αργά
Μπορεί να έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, αλλά μπορούμε πάντα να αναθεωρήσουμε. Αποκρυπτογραφώντας τη συνέντευξη ενός σταρ ντιζάινερ από το περιοδικό Architectural Digest, μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας δεκάλογο για τον ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολισμό στο σπίτι. Τουλάχιστον για το 2016, λίγο πριν ξημερώσει 2017.
Δέκα με τόνο
1. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αληθινό δέντρο. Η μυρωδιά, η τελετουργία της επιλογής, της αγοράς, της μεταφοράς, το στήσιμο, ο χαμός…Διαφορετικά, υπάρχει πάντα η λύση του ψεύτικου. Που δεν θα πρέπει όμως να μιμείται το αληθινό, θα θυμίζει…ψεύτικο τζάκι με κούτσουρα που δεν ανάβουν. Τι θα λέγατε για ασημένιο ή λευκό;
2. Αν δεν έχετε στολίδια-οικογενειακά κειμήλια, θησαυρούς που κρέμονται από μία κλωστή, τότε μην το παρακάνετε. Είναι προτιμότερο να έχετε ένα απλό δέντρο με όσο περισσότερα φώτα μπορείτε να προσθέσετε. Και ακόμη καλύτερα να έχουν και διακόπτη για να μπορείτε να αυξομοιώνετε την ένταση, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Για ατμόσφαιρα.
3. Προτιμήστε την μονοχρωμία. Και τη συνέπεια. Ασήμι, χρυσός, τελεία. Ή βάλτε τα παιδιά του σπιτιού με φίλους να κρεμάσουν ό,τι βρίσκουν στα κουτιά, για να γίνει το πιο χαρούμενο (και οριακά) κιτς δέντρο της γειτονιάς. Δεν πειράζει οι αναμνήσεις να είναι χρωματιστές…

4. Αν σας αρέσουν τα κεριά, αναζητήστε μαύρα κεριά για να πρωτοτυπήσετε. Όταν τα φώτα σβήνουν, βλέπετε μόνο τη φλόγα. Και τα φωτάκια του δέντρου. 5. Ήρθε η ώρα να ζεστάνετε το σπίτι. Ριχτάρια από ψεύτικη γούνα, πλεκτά, υπερμεγέθη, κλασικά.
6. Προσθέστε λουλούδια. Αληθινά. Αλεξανδρινά. Πεόνιες. Μανόλιες. Μπορεί να μην είναι όλα χριστουγεννιάτικα αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Τα Χριστούγεννα είναι μέσα μας.
7. Μην ξεχάσετε το πιο λαμπρό αστέρι στην κορυφή. Ή μία νεράιδα.
8. Αν δεν έχετε πολλά στολίδια για το δέντρο, πλαστικοποιήστε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων. Και καλέστε τους, για να απαθανατιστείτε όλοι μαζί. Για την επόμενη χρονιά.
9. Οι βελούδινες μπότες είναι απαραίτητες. Τα παιδιά τρελαίνονται με την ιδέα. Κι ας έχουν μεγαλώσει. Ποιος δεν θέλει να κοιμηθεί και να ξυπνήσει με μια μπότα, γεμάτη με μικρά δώρα και σοκολάτες, αγκαλιά;
10. Μην ξεχάσετε το πιάτο για τον Άγιο Βασίλη, το μελομακάρονο και τον κουραμπιέ, το ποτήρι με το γάλα ή το φλυτζάνι με τον καφέ για το ξενύχτι. Μαζέψτε τα καλώδια μόνο, για να μην σκοντάψει.
Σάντυ Τσαντάκη
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com