Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το νέο video clip του Moby είναι γροθιά στο στομάχι

"Είναι ένα από τα καλύτερο βίντεο που έχουν φτιαχτεί ποτέ για κάποιο από τα τραγούδια μου". Με αυτά τα λόγια, ο Moby σχολιάζει στο Buzzfeed τις εικόνες που "ντύνουν" το νέο του τραγούδι "Are you lost in the World Like Me". 
Με ένα play, μπορείς εύκολα να καταλάβεις, ότι δεν υπερβάλει, ούτε περιαυτολογεί. Σε 3.15 λεπτά, οι εικόνες που έχει φιλοτεχνήσει ο animator Steve Cutts, καταφέρνουν να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα για το πως ο σύγχρονος άνθρωπος χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες.

Μια γυναίκα στέλνει χαμογελαστές φάτσες ενώ στην ουσία κοιτάει με απάθεια την οθόνη της. Μια άλλη βγάζει selfie ενώ πίσω της καίγεται ο τόπος. Σε ένα εστιατόριο οι θαμώνες στέκονται με τα κινητά πάνω από το φαγητό τους. Και στο τέλος ένας γκρεμός καταπίνει τους πάντες, καθώς δεν κοίταγαν μπροστά τους αλλά στην οθόνη. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει κάποιος που δεν βρίσκεται με το κινητό στο χέρι, όμως οι γύρω του τον κάνουν να νιώθει μόνος, σα να αδυνατεί να συγχρονιστεί με την πραγματικότητα.
"Για εμένα το βίντεο έχει να κάνει με την αυξανόμενη εξάρτηση μας στη τεχνολογία και για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση στις ημέρες μας ή την έλλειψη της. Εστιάζει στον τρόπο που η τεχνολογία μας αλλάζει, στο ότι γίναμε απαθείς και επίσης στον ευρύτερο ρυθμό που ζούμε σήμερα, στα πράγματα που δίνουμε προτεραιότητα" αναφέρει ο Cutts. 
allyou.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com