Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτές οι εταιρείες ελέγχουν σήμερα σχεδόν όλον τον παγκόσμιο χρυσό

Δείτε ποιες χώρες κατέχουν και παράγουν τον περισσότερο χρυσό στον κόσμο
Τα δέκα καλύτερα ορυχεία χρυσού έχουν προκύψει με βάση την παραγωγή τους την περίοδο 2014-2015, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για το σύνολο της βιομηχανίας εξόρυξης χρυσού.
AdTech Ad
Στη λίστα, θεωρείται ότι ένα ορυχείο είναι η αυτοδύναμη λειτουργία κάθε εταιρείας, ακόμη κι εάν περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα επιφανειακά και υπόγεια ορυχεία. Δείτε παρακάτω ποιες εταιρείες κατέχουν το 90% του παγκόσμιου χρυσού, καθώς και σε ποια χώρα δραστηριοποιούνται:

10. BODDINGTON - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το Boddington βρίσκεται στη δυτική Αυστραλία και είναι ένα ορυχείο με open-cut λειτουργία, το οποίο ξεπέρασε το Super Pit (συνιδιοκτησία των Newmont και Barrick Gold) όταν ξανάνοιξε το 2010. Το συγκεκριμένο ορυχείο παρήγαγε 700.000 ουγγιές χρυσού το 2014, ενώ το Super Pit συνεχίζει να παράγει 650.000 με 690.000 ουγγιές κάθε χρόνο.

 

9. VELADERO - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το Veladero βρίσκεται στην επαρχία Σαν Χουάν της Αργεντινής και διαθέτει περίπου δέκα εκατ. ουγγιές χρυσού. Πιο αναλυτικά, το 2014 παρήγαγε 722 χιλιάδες ουγγιές και επιπλέον 622.000 το 2015. 

 

8. OLIMPIADA - ΡΩΣΙΑ

Η Olimpiada είναι το μεγαλύτερο ορυχείο και ανήκει στην Polyus Gold, τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Ρωσία, με 47,37 εκατ. πόρους και αποθεματικά 30,01 εκατ. ουγγιές χρυσού. Πιο αναλυτικά, το 2014 η εταιρεία παρήγαγε 727.000 ουγγιές χρυσού. Σημειώνεται ότι η Polyus Gold διαθέτει πέντε εξορυκτικές δραστηριότητες στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και στο μέλλον εκτιμάται ότι θα είναι η όγδοη μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στον κόσμο.




Δείτε τη  συνέχεια της λίστας εδώ
Πηγή: Fortunegreece
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com