Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!

Οι εργασίες στην πόλη King Abdullah Economic City (KAEC) ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια και έχει ολοκληρωθεί περίπου το 15% της τεράστιας αυτής μητρόπολης. Χτισμένη εξ ολοκλήρου απ το μηδέν, η KAEC αναμένεται να στεγάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου το μισό της έκτασης που καταλαμβάνει η Αθήνα (420 τ.χλμ)!

Η νεόκτιστη πόλη βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Τζέντα και χτίζεται σε μια ακατοίκητη έκταση της ερήμου, δίπλα στη θάλασσα. Η πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία και γήπεδα γκολφ, ένα λιμάνι ικανό να διαχειριστεί 20 εκατ. κοντέινερς το χρόνο, ένα βιομηχανικό συγκρότημα, ένα νησί, εγκαταστάσεις με παραλίες και κατοικημένες περιοχές.
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!
Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεραστίων διαστάσεων κατασκευαστικές εργασίες της νέας πόλης της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2035. Μάλιστα, όπως επισήμανε οι 50.000 πρώτοι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να αρχίσουν να μετακομίζουν σε αυτήν μέσα στην επόμενη πενταετία.
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!
Ο Fahd al-Rasheed, διευθύνων σύμβουλος της Emaar Economic City, δήλωσε χαρακτηριστικά για το βασιλιά Αμπντουλάχ πως για εκείνον «το όριο είναι ο ουρανός». Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας». Το κόστος ανοικοδόμησης της KAEC θα φτάσει τα 95 δισ. ευρώ!
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!perierga.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com