Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κάντε μόνες σας πεντικιούρ!

Με την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι, θα έχετε τέλειο πεντικιούρ όλο το χρόνο!


Συμβουλή: Αν τα δάχτυλα των ποδιών σας τρίβονται εύκολα μεταξύ τους, χρησιμοποιήστε ειδικό διαχωριστή δαχτύλων ποδιού ή βάλτε ανάμεσα στα δάχτυλά σας διπλωμένα χαρτομάντηλα, προτού απλώσετε το βερνίκι.
1 - Η δύναμη της ελαφρόπετρας
Με μια ελαφρόπετρα ή ράσπα, τρίψτε τις φτέρνες και το μετατάρσιο. Για τους επίμονους κάλους, εφαρμόστε μαλακτική κρέμα πριν από το τρίψιμο για να προετοιμάσετε την περιοχή. Τρίψτε τα σκληρά σημεία ή τους κάλους μέχρι τα πόδια σας να γίνουν απαλά σαν μετάξι.
2 - Οι λεπτομέρειες
Απλώστε στα πετσάκια ειδική κρέμα και απομακρύνετέ τα σπρώχνοντάς τα απαλά προς τα πίσω χρησιμοποιώντας ειδικό ξυλάκι (orange stick) ή στικ (hoof stick). Μην κόβετε ποτέ τα πετσάκια, καθώς μπορεί να προκληθεί μόλυνση. Σε περίπτωση που τα νύχια σας είναι μακριά, χρησιμοποιήστε νυχοκόπτη για να πετύχετε το επιθυμητό μάκρος και έπειτα λιμάρετε (προς μία μόνο κατεύθυνση) για να δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε.
 3 - Ποδόλουτρο και απολέπιση
Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαια αρωματοθεραπείας. Στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα, και απλώστε το προϊόν απολέπισης με κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του ποδιού και στον αστράγαλο, καθώς και ανάμεσα στα δάχτυλα. Με ένα βουρτσάκι νυχιών, καθαρίστε τα νύχια, ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά.
4 - Θρέψη
Απλώστε μια κρέμα ποδιών (ή σώματος) στα πόδια, τα δάχτυλα και τον αστράγαλο κάνοντας μασάζ για πλούσια ενυδάτωση. Εφαρμόστε ειδικό λάδι για τα πετσάκια και έπειτα τυλίξτε τα πόδια με διάφανη μεμβράνη και χαλαρώστε για 15 λεπτά. Αυτό μπορείτε επίσης να το κάνετε και πριν τον ύπνο.
Σημ. Προτού βάψετε τα νύχια σας, σκουπίστε καλά την περιοχή των νυχιών.
5 - Χρώμα και τελευταίες λεπτομέρειες
Τέλος, επιλέξτε το χρώμα βερνικιού που θέλετε και απλώστε δύο στρώσεις, αφού πρώτα περάσετε μια στρώση βάσης. Ολοκληρώστε με διάφανο top coat και μια σταγόνα λάδι για τα πετσάκια. Έτοιμη! Φροντίστε απλώς να αφήνετε τα νύχια να στεγνώσουν για μερικά λεπτά μετά από κάθε στρώση βερνικιού που απλώνετε, γιατί αλλιώς όλη σας η προσπάθεια θα πάει χαμένη. 

epithimies.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com