Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ: Βρέθηκε κρυμμένη εικόνα κάτω από γνωστό πίνακα!

Έκπληξη προκαλεί η ανακάλυψη πως κάτω από ένα πίνακα που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας και του Χριστού!
Οι ειδικοί που εξέτασαν με ακτίνες Χ τον πίνακα που απεικονίζει τον Σερ Φράνσις Γουόλσινχαμ (Sir Francis Walsingham) του πιστού σύμβουλου της Ελισάβετ Α'.
Η γκαλερί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έβαλε σε μια οθόνη με ακτινογραφίες τους πίνακες ζωγραφικής και ανακαλύφθηκε κάτω από το πορτρέτο η κρυφή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.
Κρυφές εικόνες βρέθηκαν επίσης και κάτω από άλλους πίνακες που απεικονίζουν τα πρόσωπα της βασιλικής δυναστείας των Τούντορ!
Το πορτρέτο του Γουόλσινχαμ χρονολογείται από το 1580 όταν η προτεσταντική Αγγλία απομονώθηκε υποστηρίζοντας τον πόλεμο της Ολλανδίας κατά της Ισπανίας.
Η ζωή του σερ Γουόλσινχαμ που γεννήθηκε το 1532 και πέθανε το 1590 καταγράφεται και στην ταινία "Ελισάβετ" με την Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett) που κέρδισε το Όσκαρ.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com