Υλικά
180 gr. Χωριό βούτυρο αγελάδος
350 gr. αλεύρι φαρίνα
120 gr. ζάχαρη άχνη
100 ml. γλυκό κρασί
120 ml. γάλα
3 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 gr. μαγιά στιγμής
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
100 gr. ξερά φρούτα, προαιρετικά
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
minervahorio.gr
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα αυγά, το βούτυρο και το κρασί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C Κελσίου.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε το baking powder και την μαγιά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το μαχλέπι, τα ξύσματα και εναλλάξ το γάλα, το γλυκό κρασί και το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σταματάμε το χτύπημα, αν χρησιμοποιήσουμε ξερά φρούτα τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, στους 175°C.
- Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
minervahorio.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.