Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ξηρό δέρμα: 6 Πράγματα που πρέπει να αποφύγεις!

Οι περισσότερες συμβουλές που βλέπουμε για την φροντίδα της επιδερμίδας μας, αφορούν κυρίως όσες έχουν το ιδανικό δέρμα και δεν ανήκουν σε κάποια άλλη κατηγορία, όπως είναι για παράδειγμα η μεικτή επιδερμίδα. Τι κάνουμε λοιπόν εμείς οι υπόλοιπες;
Αν δεν ακολουθήσεις την σωστή διαδικασία για την περιποίηση του προσώπου σου, δεν πρόκειται να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τις μεγαλύτερες δυσκολίες όμως, τις αντιμετωπίζουν όσες έχουν ξηρό δέρμα, μιας και είναι πολύ λεπτό και ξεφλουδίζει διαρκώς. Tο ediva.gr όμως, έχει φροντίσει να δώσει την λύση και στο δικό σου πρόβλημα!

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν έχεις ξηρό δέρμα

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου

Όσες έχουν λιπαρό δέρμα τις περισσότερες φορές προσπερνούν την ενυδάτωση, για να μην τους δημιουργήσει εξτρά πρόβλημα. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να το κάνεις και εσύ, για κανένα λόγο, εκτός και αν θέλεις να ξεφλουδίζεις. Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα το βράδυ, αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σου.
Επίσης, δεν σταματάμε εκεί και το πρωί θα πρέπει να βάλεις μια ενυδατική με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, πριν να κάνεις το μακιγιάζ σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για τα χέρια και τον λαιμό σου. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το λάδι από το αβοκάντο και το λάδι από jojoba.

Μην κάνεις συνέχεια απολέπιση

Είναι δεδομένο πως και μόνο που πας να τρίψεις το πρόσωπο σου, σου έρχεται να ξυθείς για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, αυτό όμως είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις, μαζί με το να κάνεις καθημερινά απολέπιση. Μπορεί να νομίζεις πως έτσι βοηθάς το πρόσωπο σου, αλλά δεν ισχύει.
Χρησιμοποίησε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα το scrub σου και φρόντισε να μην έχει πολύ χοντρούς κόκκους, για να μην κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Μην κάθεσαι πολύ ώρα στο ζεστό νερό

simvoules omorfias
Είναι ότι πιο χαλαρωτικό για τον χειμώνα, αλλά δεν βοηθάει καθόλου το ξηρό σου δέρμα. Φρόντισε λοιπόν να μην πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό, ή εναλλακτικά βάλε λάδι καρύδας ή λίγη βαζελίνη στο δέρμα σου, για να αποφύγεις την ξηρότητα.

Μη χρησιμοποιείς προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη

Η αλκοόλη που περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης, αν είναι σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σου, οπότε φρόντισε να είναι χαμηλά τα ποσοστά για να μπορέσει το προϊόν να είναι και πιο αποτελεσματικό!

Μη βάζεις πολλές μάσκες

maskes prosopou tips
Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική, σχετικά με το ποιες μάσκες βάζεις στο πρόσωπό σου. Οι μάσκες που έχουν την ιδιότητα να εξαφανίζουν τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια, τείνουν να κλείνουν τους πόρους και να κάνουν ξηρή την επιδερμίδα μας.
Αντ’ αυτού βρες ενυδατικές και καταπραϋντικές μάσκες, όπως για παράδειγμα την Clinique Moisture Surge Overnight Mask.

Μη χρησιμοποιείς ματ makeup ή σε σκόνη

makeup

Θα πρέπει να προμηθευτείς υγρά προϊόντα μακιγιάζ, ώστε να έχεις ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα. Μείνε μακριά λοιπόν από τα ματ makeup και επέλεξε ένα κρεμώδες ρουζ, για να καλύψεις το πρόβλημα σου!
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com