Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κακοκαιρία προ των πυλών

Χαλάει ο καιρός σταδιακά από τα μέσα της νέας εβδομάδας και όπως φαίνεται ο Μάης θα μας αποχαιρετήσει με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας καθώς εκτεταμένος αυλώνας από την Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη θα κατέλθει νοτιότερα και θα δημιουργήσει επιφανειακό χαμηλό στην Σικελία το οποίο θα κινηθεί προς την Ελλάδα.
Ουσιαστικά πρόκειται να αποκοπεί ο αυλώνας και να δημιουργηθεί αυτή τη η ψυχρή λίμνη πάνω από την Ελλάδα η οποία θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει γενικά με καλό καιρό την Δευτέρα και την Τρίτη εκτός από κάποιες σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο-Μακεδονία-Θράκη(κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα νότια τμήματα του Ιονίου και την Κρήτη όπου θα έχουμε κάποιες βροχές οι οποίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη.Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο-Μακεδονία-Θεσσαλία-Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα-Θράκη.


Την Πέμπτη-Παρασκευή θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός κυρίως στην Πελοπόννησο,την ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια,την Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές.
Το Σαββατοκύριακο περιορίζεται κάπως η αστάθεια αλλά δεν θα σταματήσει ,θα έχουμε και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καταιγίδες.
Σίγουρα θα εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ 
weather-in-greece.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com