Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εικοσιτετράωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή των Βαΐων

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου προκήρυξε με ομόφωνη απόφαση η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ( ΟΙΥΕ ) ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων (5 Απρίλη 2015), στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου (Ν.4177/13) των Σαμαρά-Βενιζέλου-Χατζηδάκη, στην κατάργηση του οποίου –σύμφωνα με την Ομοσπονδία- φαίνεται ότι δεν προχωρά η νέα κυβέρνηση!
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, ο νόμος αυτός, χωρίς να έχει καμία σχέση με δημοσιονομικά κόστη, θεσμοθέτησε -κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών- την ελεύθερη και χωρίς όρια Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων για 7+1 Κυριακές το χρόνο. Επέβαλε τις 52 Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας  και άνοιξε την κερκόπορτα για πλήρη και οριστική κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.
«Η εμπειρία και οι μελέτες από την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές απέδειξαν ότι αυτή αποτέλεσε καταστροφικό μέτρο για το Εμπόριο και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτό, που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται, να γίνονται ακόμα περισσότερο λάστιχο, να δουλεύουν ακόμα περισσότερες απλήρωτες ώρες, τη μαύρη – απλήρωτη εργασία να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και τις απολύσεις λόγω των λουκέτων να πολλαπλασιάζονται. Ταυτόχρονα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο από το θανατηφόρο συνδυασμό της Κυριακάτικης λειτουργίας με τη μνημονιακή  ύφεση, τη μείωση των εισοδημάτων και τη συνειδητή μετατόπιση του λιγοστού εμπορικού τζίρου στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και καταλήγει: «Αντί η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, να εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, καλό θα ήταν να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη δική της αξιοπιστία και να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας να λάβουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 ΑΠΡΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ, αλλά και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να κλείσουν τα καταστήματά τους» καταλήγει η ΟΙΥΕ.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com