Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δέκα αηδιαστικά πράγματα που κρύβονται στο κρεβάτι σου

Από ακάρεα και e.Coli έως επικίνδυνα χημικά, δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να κρύβεται μέσα στο μαξιλάρι, το στρώμα τα σκεπάσματα και τα σεντόνια σου (vid)
Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά σίγουρα ανυπομονείς να κουκουλωθείς με το πάπλωμά σου. Έχεις σκεφτεί όμως με ποιους μοιράζεσαι το κρεβάτι σου; Δες δέκα αηδιαστικά πράγματα που καραδοκούν κάτω απ' τα σκεπάσματα σε ένα βίντεο που θα σε πείσει ότι η καθαριότητα δεν είναι απλώς μισή αρχοντιά όπως λέει ο σοφός λαός. Όταν πρόκειται για το στρώμα, το μαξιλάρι, τα σεντόνια και τα σκεπάσματά σου, μπορεί να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.
10. Κοριοί

Η λατινική ονομασία για τον κοριό είναι "cimex lectularius", δηλαδή έντομο του κρεβατιού. Ο κοριός τρέφεται από το αίμα σου ενώ εσύ κοιμάσαι και δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας αλλά ολόκληρη αποικία. Αν το στρώμα σου πιάσει κοριούς, μπορείς να υποστείς 500 δαγκωματιές μέσα σε ένα βράδυ. Μέχρι να "επιτεθούν", μπορούν να επιβιώσουν έως και 3 μήνες χωρίς τροφή, που σημαίνει ότι κρύβονται με άνεση στο υπνοδωμάτιό σου χωρίς να το ξέρεις. Το 2009, ένας άνδρας παραλίγο να πεθάνει από έλλειψη σιδήρου, αφού του ρούφηξαν κυριολεκτικά το αίμα. Οι κοριοί έχουν συνδεθεί με τη νόσο Chagas, που μπορεί να οδηγήσει σε οξείς φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις (chagomas) και τελικά να προκαλέσει λοίμωξη και φλεγμονή των ιστών, ιδίως εκείνων της καρδιάς και των εντερικού σωλήνα.

9. Ακάρεα

 
Στο κρεβάτι σου μπορεί να κρύβονται από 100 χιλιάδες έως 10 εκατομμύρια ακάρεα οικιακής σκόνης. Πρόκειται για μικροσκοπικά αραχνοειδή που τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του σώματός σου. Τα περιττώματά τους μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και άσθμα, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αν διατηρείς καθαρό το δωμάτιό σου, αφού η καθαριότητα τα σκοτώνει.

8. Σπόροι μούχλας
 
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την ανάπτυξη μούχλας από ένα παλιό βρώμικο στρώμα. Αν εισπνεύσεις σπόρους μούχλας μπορεί -όπως και με τα ακάρεα σκόνης- να πάθεις άσθμα, ενώ έχουν καταγραφεί και πολύ σοβαρά περιστατικά πνευμονίας. Οι σπόροι της μούχλας προκαλούν επίσης ονυχομυκητίαση, μια δερματική ασθένεια που κάνει τα νύχια κίτρινα, χοντρά και εύθραυστα.
7. Ψείρες

 
Ένα βρώμικο κρεβάτι μπορεί επίσης να κρύβει ψείρες που το βράδυ θα ξεμυτήσουν από τα σκεπάσματα για να σου τραφούν με το αίμα σου. Αν έχουν επαρκή τροφή μπορεί να ζήσουν μέχρι και 4 εβδομάδες. Στην  καλύτερη περίπτωση θα τη γλιτώσεις με ανελέητη φαγούρα, στη χειρότερη θα πάθεις τύφο.

6. Δηλητηριώδη χημικά
 
Τα μοντέρνα στρώματα περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες, τα λεγόμενα πτητικά συστατικά. Είναι τα ίδια χημικά που περιέχουν τα καθαριστικά και μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σου. Αρκεί να σκεφτείς ότι το σώμα σου απορροφά αυτά τα χημικά κάθε βράδυ που πέφτεις να κοιμηθείς. Έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες, νευρολογικές διαταραχές, ακόμα και καρκίνο. Τα μωρά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στα χημικά των σύγχρονων στρωμάτων, που είναι τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά των παλιότερων μοντέλων.

5. Aspergillus fumigatus
 
Πρόκειται για έναν από τους πιο επκίνδυνους αερομεταδιδόμενους παθογόνους μύκητες, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί στα συνθετικά υφάσματα. Αν εισπνεύσεις τους σπόρους και μολυνθούν τα πνευμόνια και ο εγκέφαλός σου μπορεί να πάθεις θανάσιμης νευρολογικής βλάβης. Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όμως όλοι κινδυνεύουν, ακόμα και οι αθλητές. Το 2013 ένας Αμερικανός ποδοσφαιριστής έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όταν μολύνθηκε από τον εν λόγω μύκητα στον εγκέφαλο
4. Μυρμήγκια της Φωτιάς

 
Αυτά τα θανατηφόρα μυρμήγκια τρώνε τα πάντα, από σκουλήκια μέχρι ανθρώπινη σάρκα. Δηλητηριάζουν τα θύματά τους μέχρι αυτά να πεθάνουν από αναφυλαξία.  Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περιστατικά που μυρμήγκια της φωτιάς εισέβαλαν σε κρεβάτια ανθρώπων.

3. Βακτήριο E.coli

Αν τρυπώσει μέσα στο μαξιλάρι σου θα πάθεις βακτηριδιακή μόλυνση. Αρχικά θα έχεις συμπτώματα γρίπης, αν όμως το βακτήριο επιτεθεί στα νεφρά και τον εγκέφαλο, προκαλεί σοβαρή νευρολογική βλάβη και ακράτεια.

2. MRSA

 
Το ζωύφιο MRSA έχει βρεθεί μέσα σε μαξιλάρια και μπορεί να εισβάλλει στο σώμα σου από αμυχές και κοψίματα. Αν μολυνθείς το αίμα σου δηλητηριάζεται και δύσκολα θα βρεις γιατρειά καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε αντιβιοτικά και άρα μη ιάσιμο σε ποσοστό 20-50%.

1. Κατοικίδια

 
Το 50% των ανθρώπων που έχουν κατοικίδια, τους επιτρέπουν να τρυπώνουν στο κρεββάτι τους. Αν είσαι ένας από αυτούς, τότε κινδυνεύεις να κολλήσεις ψύλλους, σκουλήκια και διάφορες ζωικές ασθένειες. Ένας 9χρονος από την Αριζόνα παραλίγο να πεθάνει από βουβωνική πανώλη αφού κοιμήθηκε με την άρρωστη γάτα του.
Πηγή: youtubealltime10s


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com