Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η πόλη – φάντασμα που έμεινε 25 χρόνια κάτω από το νερό. Και όμως, ένας άνδρας έμεινε πίσω περιμένοντας να φύγουν τα νερά

Πρόκειται για το χωριό Villa Epecuen, ένα παλιό τουριστικό χωριό στα νότια του Μπουένος Άιρες που έμεινε 25 ολόκληρα χρόνια κάτω από το νερό.
Το χωριό δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 στις όχθες μιας μεγάλης αλμυρής λίμνης και υπήρξε τουριστικός προορισμός για χιλιάδες παραθεριστές από την πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Οι μόνιμοι κάτοικοι έφταναν τους 5.000.
Town  Underwater 1Town Underwater 4
Το 1985 το φράγμα της περιοχής υπερχείλισε και έθαψε την πόλη κάτω από νερό ύψους σχεδόν 10 μέτρων καθιστώντας το χωριό μία σύγχρονη Ατλαντίδα.
Αρχικά οι κάτοικοι περίμεναν στις στέγες τους ελπίζοντας το νερό να υποχωρήσει γρήγορα.
Όμως τα νερά δεν υποχωρούσαν και μέσα σε δύο μέρες η πόλη ερήμωσε.
Villa Epecuen
Town Underwater 6
Town  Underwater 3
Το 2009 τα νερά άρχισαν να υποχωρούν και τότε έγινε η αποκάλυψη. Νεκρά δέντρα στις άκρες των δρόμων, σκουριασμένα κρεβάτια μέσα σε χαλάσματα και πινακίδες που έδειχναν στο πουθενά.
Παραδόξως σε αυτό το έρημο μέρος παρέμεινε ένας κάτοικος.
Town Underwater 5
Ο Πάμπλο Νόβακ ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που δεν έφυγε από την πόλη του όταν τα νερά κατάπιαν το χωριό. Ζει σε μία πέτρινη καλύβα με τα απολύτως αναγκαία, ένα ψυγείο και μία κουζίνα.
 
Πληροφορίες από : Juan Mabromata και χρήστη Flickr  F. Peretti
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com