Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι προς την κάλπη για τους ετεροδημότες

Το ταξίδι των ετεροδημοτών προς τις κάλπες έχει ένα κόστος που βαραίνει τις τσέπες τους. Διόδια, βενζίνη και ναύλα, είναι τα έξοδα που θα πρέπει να κάνουν όσοι ψηφίσουν στον τόπο καταγωγής τους. Κι οι εποχές είναι δύσκολες και τα έξοδα πολλά. 
Μόνη ανακούφισή τους, οι μικρές εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ και ΟΣΕ και η τιμή της βενζίνης που έχει σημειώσει αισθητή πτώση. 
Πιο συγκεκριμένα, μειώσεις 30% στα εισιτήρια, για όσους ταξιδέψουν προκειμένου να ψηφίσουν, έχουν ανακοινώσει από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τα ΚΤΕΛ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ταυτόχρονα, η τιμή της βενζίνης, που έχει μειωθεί, κυμαίνεται στα αστικά κέντρα από 1,292 μέχρι 1455 ευρώ/λίτρο. Το μεγαλύτερο κόστος του ταξιδιού, είναι τα διόδια
Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι ταξιδέψουν μέχρι την Τρίπολη θα πληρώσουν 8,8 ευρώ, μέχρι την Πάτρα 8,9 ευρώ, μέχρι την Καλαμάτα 12,1 ευρώ και μέχρι τη Θεσσαλονίκη 29,15 ευρώ. (το κόστος έχει υπολογιστεί χωρίς την επιστροφή). 
Παρ'όλα αυτά, οι ετεροδημότες δείχνουν την πρόθεση να κάνουν αυτό το ταξίδι για την ψήφο, ενώ οι αρχές αναμένουν από το απόγευμα, σήμερα, αισθητά αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς και πολλούς επιβάτες σε τρένα και λεωφορεία. 

Ο καιρός δυσχεραίνει το ταξίδι 

Από το μεσημέρι, πάντως, χαλάει ακόμα περισσότερο ο καιρός, γεγονός που θα δυσκολέψει τους ταξιδιώτες. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν έντονες βροχές και καταιγίδες, με αρχή την δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ, 
Και προειδοποιούν να μην μας «ξεγελάσουν» τα διαλείμματα καλοκαιρίας της Κυριακής, καθώς από το βράδυ της ημέρας των εκλογών, όπως λέει στο newpost και ο μετεωρολόγος Νίκος Μαζαράκης, ένα δεύτερο κύμα θα ακολουθήσει το οποίο θα φέρει έντονες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
 Ντίνα Καραμάνου
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com