Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ για την αποπληρωμή του χρέους

Μία σημαντική πληροφορία μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στην ηλεκτρονική της έκδοση, κάνοντας λόγο για “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αφορά στο πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους, καθώς και σε μείωση των επιτοκίων.
Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, σημειώνει πως η συμφωνία προβλέπει εκτός από περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους μέχρι το 2020 και επιμήκυνση της αποπληρωμής του μέχρι το 2057.
Το δημοσίευμα προσθέτει ακόμη πως στα διμερή δάνεια με την ΕΕ προβλέπεται μείωση επιτοκίου στο ύψος του τρίμηνου διατραπεζικού επιτοκίου +50 μονάδες βάσης. Συνεπώς, μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει μόνο το χρέος της προς το ΔΝΤ.
Οι πληρωμές προς το EFSF, σύμφωνα με το “μυστικό” σχέδιο, θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν το 2057. Οι πιο δύσκολες φάσεις, όπως επισημαίνει η Repubblica, θα είναι το 2032, την εξαετία 2034-2039, και κυρίως το 2054.
Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μεγάλα πρακτορεία, όπως το Bloomberg, αναπαράγουν το δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν απόλυτα. Πάντωε, δεν το αποκλείουν…ysterografa.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com