Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιες είναι οι χώρες με το πιο υψηλό και το πιο χαμηλό κόστος ζωής

Το κόστος ζωής είναι σήμερα πιο κρίσιμο από ποτέ λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει πολλές χώρες. Όλο και περισσότεροι ανά τον κόσμο, η πλειοψηφία αυτών νέοι, εξετάζουν πόσο ακριβές είναι διάφορες πόλεις και χώρες, για να αποφασίσουν για τις δραστηριότητες  τους και γενικότερα για τη  ζωή τους.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το αγγλικό γραφείο μεταφορών-μετακομίσεων Movehub συγκέντρωσε στοιχεία από τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρονικών δεδομένων Numbeo και τα παρουσίασε σε ένα γράφημα.
Το γράφημα αυτό δείχνει τις πιο ακριβές και τις πιο φθηνές χώρες για να ζει κανείς συγκριτικά με τις τιμές της Νέας Υόρκης.
Οι πιο ακριβές χώρες, βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή ο οποίος καλύπτει τα καταναλωτικά έξοδα σε αγαθά και υπηρεσίες, είναι:  η Ελβετία, η Νορβηγία, η Βενεζουέλα, η Ισλανδία και η Δανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Κουβέιτ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία η Γαλλία και το Βέλγιο.
Αντίθετα, οι χώρες με το χαμηλότερο κόστος ζωής είναι η Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, η Τυνησία, η Αλγερία, η Μολδαβία, η Αίγυπτος, η ΠΓΔΜ, η Συρία, η Κολομβία, το Μπαγκλαντές, η Ινδονησία, η Γεωργία, το Μαρόκο και οι Φιλιππίνες.
Ως προς την Ελλάδα, φαίνεται πως είναι στη μέση.
Σχετικά με την Ευρώπη, οι δυτικές χώρες είναι πιο ακριβές από τις ανατολικές. Ειδικότερα, οι πιο ακριβές είναι η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Δανία.
Από την άλλη, το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό στη Γεωργία, στη ΠΓΔΜ και στη Γεωργία.
kontranews.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com