Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα 28.000 κ.εκ. του Fiat S76, πήραν ξανά μπροστά μετά από έναν αιώνα! [βίντεο]

Ο θηριώδης κινητήρας του ανακατασκευασμένου Fiat S76 με χωρητικότητα 28.353 cc πήρε ξανά μπροστά μετά από 100 χρόνια, ώστε να είναι έτοιμο για το φετινό Goodwood Festival of Speed το ερχόμενο καλοκαίρι...
 
1912 fiat s76 (1)Το Fiat S76 κατασκευάστηκε το 1910 και έμεινε γνωστό στην ιστορία με το προσωνύμιο «Τέρας του Τορίνο».
 
Όχι άδικα, μιας και ο τετρακύλινδρος κινητήρας με συνολική χωρητικότητα 28.353 cc διέθετε διπλό μπλοκ (2x2) με 4 βαλβίδες και τρία μπουζί ανά κύλινδρο. Είχε κατασκευαστεί για να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας που εκείνη την εποχή κατείχε το ανάλογης λογικής Blitzen Benz.
 
Το ιταλικό τέρας κατάφερε το 1911 να πετύχει την τελική ταχύτητα των 200 km/h και ένα χρόνο αργότερα να αγγίξει τα 225 km/h. Λίγο μετά τα ίχνη και των δύο S76 που είχαν κατασκευαστεί χάθηκαν και πριν από λίγο καιρό το πλαίσιο του ενός βρέθηκε κάπου στην Αυστραλία για να υποδεχτεί τον κινητήρα -από το άλλο που καταστράφηκε- που πήρε ξανά μπροστά, στην φυσική του θέση, μετά από 100+ χρόνια.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com