Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

6 Xριστουγεννιάτικες διαφημίσεις- υπερπαραγωγές!

Στην Αγγλία, την Ευρωπαϊκή Μέκκα του καταναλωτισμού, τα Χριστούγεννα είναι η ευκαιρία να πουληθούν τα πάντα σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες. Και οι Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι υπερπαραγωγές που θα ζήλευαν ακόμα και οι Χολιγουντιανές ταινίεςι.
#MontyThePenguin, John Lewis

 “Δώσε σε κάποιον τα Χριστούγεννα που ονειρεύεται” προτρέπει το John Lewis, αναφερόμενο σε λούτρινα κουκλάκια και βάζα, αφού αυτά πουλάει το κατάστημα. Πολύ εύστοχο και βαθύ μήνυμα - τι άλλο μπορείς να ονειρευτείς για τα Χριστούγεννα αν έχεις συμπληρώσει την προίκα σου;


Penguin’s Christrmas, Penguin Books

 
Ως απάντηση στον παραλληλισμό του John Lewis, τα Penguin Books δείχνουν τον πιγκουίνο να προσπερνά τη συντροφικότητα, τον έρωτα, το σεξ και να προτιμά να περάσει τις γιορτές με ένα βιβλίο. Απόλυτα φυσιολογικό και αυτό - δεν παραπέμπει καθόλου στην εικόνα του μοναχικού βιβλιοφάγου. 

 
From London with Love, Burberry

 H Burberry μας εύχεται Χρόνια Πολλά για το 1995, με μία διαφήμιση τόσο κλισέ που καταλήγει να είναι πρωτότυπη. Έρωτας, χιόνια, Λονδίνο, καμπαρντίνες και ο γιος του Μπέκαμ -ο κακομαθημένος συμμαθητής που σιχαινόσουν στο Δημοτικό- να τρέχει ανάμεσα στα ζευγάρια. 

 Sainsbury’s

 Πρωτότυπη-για-σούπερ-μάρκετ και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μία αλληγορία που μας θυμίζει πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και μία ευκαιρία να αγοράσουμε κι εμείς μία σοκολάτα ή μία κονσέρβα στη γειτόνισσα που πέρσι έριξε χλωρίνη στα φυτά μας επειδή τα νερά τους έτρεχαν στο μπαλκόνι της.
#SpecialBecause, Boots


 Από τα πέρατα της Αγγλίας, μια οικογένεια ενώνεται για να κάνει έκπληξη στη special μαμά. Φυσικά τα δώρα αλλά και τα νερά, αναψυκτικά, πατατάκια της διαδρομής είναι από το Boots. Ομολογουμένως συγκινητικό όμως μην απογοητευτείτε αν δεν σας συμβεί φέτος.

Lights On, Tesco

 Μία επικίνδυνη απενοχοποίηση του Χριστουγεννιάτικου φολκλόρ. Αν είναι Tesco τα υλικά, στολίστε και τη μικρή σας αδερφή. 

huffingtonpost.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com