Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Αλιευτικά καβουριών «χάνονται» μέσα σε κύματα δεκάδων μέτρων στην πιο επικίνδυνη θάλασσα του κόσμου

Μια απίστευτη ευκαιρία να πάρει κανείς μια γεύση για το ψάρεμα στην Αλάσκα, σε μια περιοχή που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, δίνει μέσω του λευκώματός του ο φωτογράφος Κόρεϊ Αρνολντ.

Ο φωτογράφος το 2002 αποφάσισε να αφήσει πίσω του το Σαν Φρανσίσκο και να πάει στην... Αλάσκα να γίνει ψαράς. Επειδή οι μεγάλες αγάπες δεν  ξεχνιούνται, πότε πότε έπιανε τη μηχανή του και άρχιζε να τραβά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό το εκπληκτικό λεύκωμα που μοιάζει με ντοκιμαντέρ.

Το αλιευτικό f/v Rollo με το οποίο έχει ταξιδέψει επτά φορές ο Αρνολντ ψαρεύει στην άκρως επικίνδυνη Βερίγγειο θάλασσα η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ρωσίας και της Αλάσκας στον βόρειο Ειρηνικό. Ισχυρά ρεύματα, πάγοι και ακραία καιρικά φαινόμενα συνθέτουν το σκηνικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα των αλιευτικών που κινούνται στην περιοχή. Οι καταιγίδες είναι συνεχείς και δικαίως θεωρείται η πιο επικίνδυνη περιοχή για ψάρεμα, στον κόσμο. Τα κύματα έχουν ύψος από 3 έως 6 μέτρα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ξεπερνούν και τα 15 μέτρα. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο βιβλίο του Αρνολντ ο καπετάνιος του αλιευτικού έχει δει και κύματα που ξεπερνούν τα 24 μέτρα.

Πώς μπορεί να νιώθει ένας επιβάτης αλιευτικού στην περιοχή; «Ποτέ δεν κατάφερα να το συνηθίσω. Είναι ανατριχιαστικό, δεν μπορείς ούτε καν να κοιμηθείς, επειδή απλά δεν μπορείς να σταθείς στην κουκέτα σου. Ο κυματισμός δεν σε αφήνει», απαντά ο Αρνολντ.

Τα ταξίδια διαρκούν πέντε με 12 ημέρες, αναλόγως με το πόσο καλή είναι η ψαριά και το πλήρωμα δουλεύει έως και 20 ώρες την ημέρα. Ρίχνουν στα νερά τις... παγίδες, οι οποίες μοιάζουν με μεγάλα ανοιχτά από πάνω κιβώτια κιβώτια, βάρους 800 κιλών όταν είναι άδεια. Αν τα σηκώσουν και είναι γεμάτα, αδειάζουν το περιεχόμενο στο κατάστρωμα και τα ξαναρίχνουν στο ίδιο σημείο. Αν είναι άδεια, τα μαζεύουν και πάνε να τα ρίξουν σε άλλο σημείο...


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com