Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον

Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον – Rachel Louise Carson - 27 Μαΐου 1907 - 14 Απριλίου 1964
Σήμερα η Google τιμά την θαλάσσια βιολόγο και περιβαλλοντολόγο Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον που ήταν αιτία για να αλλάξει η εθνική πολιτική για την χρήση εντομοκτόνων και την απαγόρευση του DDT.
Η Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον ήταν Αμερικανή θαλάσσια βιολόγος και περιβαλλοντολόγος της οποία το βιβλίο Σιωπηλή Άνοιξη και άλλα κείμενα θεωρούνται ότι ώθησαν την ανάπτυξη του παγκόσμιου περιβαλλοντικού κινήματος.
Η Κάρσον ξεκίνησε την καριέρα ως θαλάσσια βιολόγος στο Γραφείο Αλιευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και έγινε συγγραφέας πλήρους απασχόλησης τη δεκαετία του 1950.
Το βιβλίο που εξέδωσε το 1951, το The Sea Around Us κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, αναγνώριση για την χαρισματική γραφής της, ενώ της απέφερε και οικονομική ευστάθεια.
Το επόμενο βιβλίο της, The Edge of the Sea και η επανέκδοση του πρώτου της βιβλίου, Under the Sea Wind έγιναν επίσης μπεστ-σέλλερ. Αυτά τα τρία βιβλία εξετάζουν τη ζωή στον Ωκεανό από την παραλία μέχρι τα βαθύτερα σημεία. Στο τέλος της δεκαετίας του 1950, η Κάρσον έστρεψε την προσοχή στο περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα στα προβλήματα που πιστεύεται ότι οφείλονταν στα συνθετικά εντομοκτόνα.
Το 1962 εξέδωσε υπό αυτό το πρίσμα το βιβλίο Σιωπηλή Άνοιξη, στο οποίο υποστηρίζει ότι τα εντομοκτόνα συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Το βιβλίο έγειρε ανησυχίες για το περιβάλλον σε μια πρωτοφανή μερίδα της Αμερικανικής Κοινωνίας.
Το βιβλίο ήταν αιτία για να αλλάξει η εθνική πολιτική για την χρήση εντομοκτόνων και την απαγόρευση του DDT και άλλων εντομοκτόνων και αποτέλεσε έμπνευση για το περιβαλλοντικό κίνημα που οδήγησε στη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com