Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο βουδιστής και η τίγρης

Περίπου 100 τίγρεις μεγαλώνουν μαζί με τους μοναχούς

Πόσο κοντά μπορεί να έρθει τελικά ο άνθρωπος με ένα άγριο ζώο;

Οι παρακάτω φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποτελούν απόδειξη του ότι όταν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός όλα είναι πιθανά, όμως… ορισμένοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν μπορεί να δαμαστεί ολοκληρωτικά το ένστικτο ενός άγριου ζώου.

Περίπου 100 τίγρεις ζουν μαζί με βουδιστές μοναχούς σε ένα μοναστήρι στην περιοχή Kanchanaburi της Ταϊλάνδης.
Πολλές μεταφέρθηκαν εκεί όταν ήταν πολύ μικρές και έχουν μεγαλώσει δίπλα στους ανθρώπους.

Λατρεύουν τα χάδια, ενώ όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα φροντίζουν να δροσίζονται κάνοντας βουτιές σε μια μικρή λιμνούλα.



Το μοναστήρι Tiger Temple ιδρύθηκε το 1994 προκαλώντας την έντονη κριτική φιλοζωικών σωματείων, που κατήγγειλαν ότι τα ζώα δε λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα.

Το πρώτο μικρό πήγε στο μοναστήρι το 1999, όταν η μητέρα του σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς στην περιοχή.



Η συνύπαρξη με τις τίγρεις έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των τουριστών, οι οποίοι καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα στα άγρια ζώα.



Το μοναστήρι από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμο, ότι οι μοναχοί προσέχουν καλά τα ζώα και ότι ο απώτερος σκοπός τους είναι η απελευθέρωσή τους στη Φύση, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.








 
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com