Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ημέρα του Μπράμ Στόκερ σήμερα για την Google

Στον συγγραφέα του «Δράκουλα» είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle

Στο σημερινό της doodle, η Google τιμάει τον διάσημο Ιρλανδό συγγραφέα τρόμου, Μπράμ Στόκερ. Σαν σήμερα, πριν 165 χρόνια ακριβώς γεννήθηκε στο Κλόνταρφ της Ιρλανδίας ο συγγραφέας του γνωστού σε όλους μας μυθιστορήματος τρόμου «Ο Δράκουλας».

Ο Στόκερ, για να γράψει το έργο «Δράκουλας», εμπνεύστηκε από έργα των Έμιλι Γκέραρντ, Τζον Γουίλιαμ Πολιντόρικαι Τζόσεφ Σέρινταν λε Φανού .


Γονείς του ήταν ο Αβραάμ Στόκερ (γεννήθηκε το 1799, παντρεύτηκε το 1844 και πέθανε το 1876) και η Σάρλοτ Ματίλντα Μπλέικ Θόρνλεϋ (1818-1901).


Το 1878 παντρεύτηκε την Φλόρενς Μπάλκομπ, που ήταν πρώην σύζυγος του Όσκαρ Ουάιλντ. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου ο Στόκερ έγινε για 27 χρόνια διευθυντής επιχειρήσεων του Θεάτρου Λυσόμ, ιδιοκτησία του Άγγλου ηθοποιού και φίλου του Στόκερ, Χένρι Ίρβινγκ.


Ο Στόκερ απέκτησε ένα μονάχα παιδί, τον Ίρβινγκ Νοέλ Στόκερ, που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το 1879.


Άλλα του έργα: Το Πέρασμα του Φιδιού (1890), Μις Μπέτυ (1898, Το Μυστήριο της Θάλασσας (1902), Το Κόσμημα των Εφτά Αστεριών (1903, Ο Άνθρωπος, επίσης γνωστό ως Οι Πύλες της Ζωής (1905)


Ο Αβραάμ "Μπραμ" Στόκερ πέθανε στις 20 Απριλίου του 1912 στο Λονδίνο της Αγγλίας. 
 
newsbeast.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com