Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ τα καπάκια των στυλό προκαλούν 100 θανάτους κάθε χρόνο;

Ποιος δεν έχει βάλει στο στόμα το στυλό του την ώρα που σκέφτεται (και όχι μόνο); Δεν θέλει πολλή προσπάθεια όμως για ...
να ξεκολλήσει το καπάκι και να πάρει το δρόμο του προς τον αναπνευστικό σωλήνα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ChaCha που ειδικεύεται να δίνει απαντήσεις σε απίθανα ερωτήματα, 100 θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται σε καπάκια από στυλό που καταπίνονται, προκαλώντας πνιγμό!

Μάλιστα ο αριθμός των θανάτων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αφού τα τελευταία χρόνια όλα τα καπάκια έχουν μια τρύπα στην άκρη τους, ώστε ακόμα και αν σφηνώσουν στην αναπνευστική οδό ενός ανθρώπου να επιτρέπουν τη διέλευση μιας μικρής ποσότητας αέρα.


Όπως θα περίμενε κανείς, τα περισσότερα θύματα τέτοιων ατυχημάτων είναι μικρά παιδιά και βρέφη. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε τα βρέφη και τα παιδιά γενικότερα να μην έχουν πρόσβαση σε μικρά αντικείμενα που μπορούν να βάλουν στο στόμα τους. Προσοχή φυσικά χρειάζεται και από τους ενήλικες, ιδίως όταν αμήχανα παίζουν με το στυλό στο στόμα τους…

 topeiraxtiri.blogspot.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com